Články

11 důvodů, proč by měla žena masturbovat

11 důvodů, proč by měla žena masturbovat

Už od pradávna má pojem masturbace špatnou reputaci. Proč mít ale výčitky svědomí, když jde o naše dobro? Někdo možná ví, o čem mluvím, ale určitě se najdou i tací, kteří vůbec netuší, jaký přínos pro ně masturbace může mít. Můžeme se díky ní cítit opravdu dobře a budeme dokonce zdravější. J

Výzkum ukázal, že většina žen nad 18 let masturbaci vyzkoušela alespoň jednou. Podle Národního průzkumu Indiana University - Katedry sexuálního chování a zdraví, pouze 7,9% žen ve věku 25 až 29 let masturbuje dvakrát až třikrát týdně. Zatímco muži ve stejném věku, kteří masturbují stejně tak často, jsou na tom o něco lépe, je jich celých 23,4%. Máme se tedy stále v čem zlepšovat, je vidět že máme ještě velké rezervy.  

Masturbace je normální, příjemná a zdravá. Je na čase, aby se tabu žen a masturbace prolomilo a abychom si uměly dovolit to, co po nás tělo žádá a co potřebuje.

Huffington Post udělal rozhovor s Dr. Lauren Streicher, docentkou gynekologie a porodnictví, o zdravotních výhodách masturbace. Masturbace nám podle ní pomůže k lepšímu spánku, zbaví nás stresu a budeme jednoduše více spokojeni s vlastním tělem. Je to také nejlepší způsob jak se uvolnit citově i fyzicky.

Dokonce na toto téma vydala knihu s názvem Sex Rx: Hormones, Health, and Your Best Sex Ever. Kniha je určena všem kterým chybí vzrušující sexuální život, všem kteří se vyhýbají sexu, protože je pro ně nepříjemný nebo bolestivý, všem, kteří ztratili zájem o partnerský sex ale také lidem, kteří bojují s nějakou nemocí a mají pocit, že je sex nyní náročnější. Lauren vám prostě pomůže znovu objevit krásy sexuálního života.

Zpátky k našemu tématu, hledali jsme důvody, proč je pro nás masturbace dobrá a zde je máte:

1. Udělá vás šťastnější

Všem, kdo masturbují, dělá radost a cítí se pak dobře. Je to jednoduché. Uvolníte díky ní do těla endorfiny, dopamin a oxytocin, které zlepšují náladu. Kdo by potřeboval léky, když si můžete vytvořit své vlastní.

2. Zamilujete se do vlastního těla

Vaše tělo je váš nejlepší přítel. Je to jedna z mála věcí, které s vámi budou celý život. Nejlépe strávený čas sama se sebou, může být právě objevování vlastní anatomie a také vlastního potěšení.

3. Zlepší váš sexuální život

Masturbace vám pomůže prozkoumat vlastní tělo a zjistit co vám dělá dobře. Poznání vlastního těla vás posune v partnerském sexuálním životě mnohem ale mnohem dál, než jste si kdy uměli představit.

4. Pomůže vám spát

Orgasmus zmírňuje fyzické i emocionální napětí a vyčerpání organismu. Umožňuje vám tedy rychleji usnout. Obecně lidé spí po masturbaci lépe, jsou uvolnění a spokojení. Masturbace pomáhá usnout stejně rychle jako čtení knihy před spaním.

5. Skvělý způsob jak uvolnit sexuální napětí

Jestliže jste se rozhodli nevést nějakou dobu sexuální život ať už je to z jakéhokoliv důvodu, masturbace je skvělý způsob jak uspokojit vaše libido, které nikdy nespí.  

6. Zmírňuje bolesti celého těla například při menstruačních bolestech

Máte-li bolesti před začátkem menstruace, pak vám masturbace pomůže zmírnit bolesti a menstruace dokonce přijde rychleji. Ačkoliv to zatím není prokázáno žádným výzkumem….je to větší zábava, než používat nahřívací podložku nebo polštářky.

7. Zmírňuje stres

Cokoliv u čeho se cítíte uvolněnější, to zmírňuje stres. Ať už děláte jógu nebo máte rádi masáž nohou, je to všechno na stejném principu. 

8. Pomáhá tělu zůstat sexuální…,i když zrovna nežijete sexuálním životem

Pokud nemáte partnera, může pro vás mít masturbace velký přínos. Nejen že udržíte své děložní hrdlo pružné a zdravé.

9. Existují tuny skvělých pomůcek, které Vám pomohou masturbovat

Od ručních vibrátorů přes Venušiny kuličky….cokoliv Vás napadne.

10. Více orgasmů

Když pochopíte, jak funguje vaše tělo, bude pro vás jednodušší říct svému partnerovi co s vámi má během sexu dělat. Proč mít orgasmus jen na konci sexu? Proč nemít orgasmů více? 

11. Nemá žádné nevýhody

Je zadarmo, neotěhotníte, nedostanete žádnou nemoc…..žádné negativní důsledky zatím nebyla zjištěny.

 

Pro všechny, které se stydíte a máte ostych připustit si, že jde o běžnou věc, doporučuji shlédnout film Vrtěti ženou – v originále – Hysteria. Krásná historická komedie, u které se určitě zasmějete. 


Petra Dvořáková

Petra Dvořáková

Petra Dvořáková je spisovatelka a novinářka, specializující se na oblast ženského zdraví a menstruační hygieny. Svoji kariéru začala jako redaktorka pro časopis zaměřený na životní styl, kde se věnovala především tématům týkajících se intimní péče žen. V současnosti se plně věnuje psaní článků o menstruačních kalíšcích a dalších alternativních způsobech menstruační hygieny. Svoje znalosti v této oblasti Petra získala prostřednictvím mnohaleté studie knih, vědeckých článků a rozhovorů s odborníky. Její důkladné a komplexní přístupy k tématu jsou vysoce ceněny jak čtenáři, tak i odborníky z oboru. Petra se přiklání k modernímu a udržitelnému způsobu života a věří, že menstruační kalíšek je nejen šetrný k životnímu prostředí, ale také zdraví žen. Svoje poznatky a zkušenosti s tímto tématem sdílí prostřednictvím svých článků, které jsou nejen informativní, ale také provokativní a inspirativní. Jejím cílem je osvětlit a zpřístupnit téma menstruačních kalíšků široké veřejnosti a přispět tak k většímu povědomí o zdravé a šetrné menstruační hygieně.